piątek, 8 marca 2013

Kulinaria (Dziś - Raki gotowane, w Sosie koperkowym)

Aby przygotować gotowane Raki w Sosie koperkowym potrzebować będziemy:

  • 10-15 świeżych raków
  • pęczek koperku
  • jogurt naturalny
  • sól
  • 4-5 łyżek masła

Raki wrzucić do osolonej wrzącej wody. Dodać pęczek koperku i gotować około 10 minut. Gdy raki osiągną już intensywny kolor wyjmijmy je na papier w celu osuszenia. Wszystkie starannie ułóżmy na półmisku i posmarujmy masłem. Pamiętajmy, że jemy tylko mięso ze szczypców i ogonka.

Do jogurtu dodajemy wcześniej skrojony koperek. Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku. Teraz nasz gotowany rak może śmiało wylądować we wiosennym sosie koperkowym.

Czas przygotowania (20min)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz