Aby przygotować Krewetki w winie potrzebować będziemy:
- 500 g. krewetek (mogą być w pancerzu lub bez)
 
- nie cały kieliszek białego wytrawnego wina
 
- oliwa z oliwek
 
- 4 ząbki czosnku 
 
- sól
 
- pieprz
 
  Na rozgrzaną patelnie na której znajduję się oliwa z oliwek wyciskamy czosnek za pomocą wyciskacza. Gdy czosnek nabierze już odpowiedniego wyglądu (zeszkli się) dodajemy krewetki i smażymy około 4min. Po tym czasie należy dodać wino i przyprawić według uznania. W tym stanie krewetki zostawiamy na około 3min, po czym wyjmujemy je na papier w celu odsączenia oliwy.
Do potrawy możemy przygotować sos czosnkowy lecz nie jest to koniecznością. Aby przyrządzić sos musimy użyć
- jogurt naturalny
 
- przyprawy tzatzyki
 
- czosnek
 
Czas przygotowania (30min) 
Dodatkowo krewetki możemy skropić cytryną.  
                                                                                                                         Smacznego! 
 
Ulala, czekam na bardziej rybne przepisy! :D Mniam!
OdpowiedzUsuńBędą będą:)
OdpowiedzUsuńPodobno krewetki w piwie całkiem spoko są tak słyszałem
OdpowiedzUsuńbędą i krewetki w piwie ...
OdpowiedzUsuń