wtorek, 3 września 2013

Kulinaria (Dziś - Szczupak w maśle)

Do przygotowania Szczupaka na maśle potrzebować będziemy:
  • Szczupak (wymiarowego!)
  • 50 g masla
  • peczek szczypiorku
  • cebula
  • papryka czerwona
  • sok z cytryny
  • sol
  • bialy pieprz


Rybę oskrobać z łusek, omyć, osuszyć. Naciąć co 4 centymetry wzdłuż kręgosłupa. Natrzeć sokiem z cytryny, sola i pieprzem, a w nacięcia włożyć masło. Do środka szczupaka włożyć posiekany szczypiorek i łyżeczkę masła. Zapiekać w piekarniku 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu w miejsca naciec włożyć krążki cebuli, paski papryki i podać.

Czas przygotowania: (45min)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz