niedziela, 24 marca 2013

Kulinaria (Dziś - Salsa Śledziowa)

Do przygotowania Salsy Śledziowej potrzebować będziemy:
  • płaty śledziowe 5-6 sztuk
  • 1-2 cebule
  • sos słodko-kwaśny
  • suszone śliwki 6-8 sztuk
 Płaty śledziowe moczyć przez noc w wodzie. Cebulę dużą lub dwie mniejsze pokroić i zeszklić do miękkości. Następnie do cebuli dodać suszone, wcześniej moczone godzinę w wodzie śliwki. Wszystko zalać sosem słodko-kwaśnym ze słoika, chwilę zamieszać i odstawić do ostygnięcia.W  między czasie wyjętego z wody śledzia pokroić w drobne kawałki. Następnie wymieszać śledzie z zawartością patelni i napełnić tym słoiczki. Pamiętajmy aby przed mieszaniem nasze składniki ostygły. Po godzince możemy już spróbować naszej Salsy Śledziowej.

Czas przygotowania: po moczeniu płatów śledziowych (30min)

Smacznego!

Przepis: Piotr Baran

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz