poniedziałek, 18 lutego 2013

Kulinaria (Dziś - Zimowa zupa rybna)

Aby przygotować zupę rybną potrzebować będziemy:
  • 4 - 6 Jazgarzy średniej wielkości (mogą być filety)
  • 2 marchwie
  • 1 cebula
  • 1 pietruszka
  • seler 1/4
  • kostka rosołowa
  • magi do zupy
  • sól 
  • pieprz
  • 2 listki laurowe
Z warzyw oraz kostki rosołowej należy przygotować wywar. Rybę oczyścić i obmyć. Po zagrzaniu wywaru przecedzić przez sito. Do gorącego wywaru należy umieścić wcześniej przygotowaną rybę. Wszystko powinno gotować się około 15min. W tym czasie możemy skroić warzywa w drobną kosteczkę. Podawanie zupy rybnej można zaproponować zarówno z warzywami zmielonymi jak i pokrojonymi.

Czas przygotowania (wywar 40min, + 10-15min z rybą)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz